De therapeut

Mijn naam is Esther Lansdaal. Na mijn afstuderen in 1996 aan de Rijksuniversiteit Leiden, richting Klinische en Gezondheidspsychologie ben ik als consulent, trainer en later als bedrijfspsycholoog gaan werken. Van 2003 tot 2017 ben ik werkzaam geweest in de volwassenenzorg binnen de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ), zowel ambulant als in een (deeltijd) klinische setting. Tot januari 2023 heb ik naast mijn eigen praktijk gewerkt bij een ziekenhuis op de afdeling medische psychologie voor de afdeling psychiatrie en oncologie. Momenteel werk ik volledig in mijn eigen praktijk. Ik bied individuele psychotherapie, groepstherapie, supervisie, leertherapie en begeleide intervisie (Balint) aan huisartsen.

Ik heb zowel ruime ervaring in het doen van individuele clientgerichte en schemagerichte psychotherapie, cognitieve gedragstherapie als groepstherapie. Ook ben ik bekwaam op het gebied van EMDR, IPT en ACT.
Ik ben klinisch psycholoog/ psychotherapeut (BIG) , erkend supervisor en leertherapeut voor de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en lid/ in opleiding tot supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie. Als laatste ben ik opgenomen in het deskundigennetwerk van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie en aangesloten bij de Balint vereniging.